Välkommen till Makerspace, mötesplatsen i Folket hus för skapande verksamhet. Vi har öppet varje torsdag, kl. 16-18.00. Vi finns i lokalen på gaveln på huset. Kom  till oss med kreativa idéer och skaparglädje. Ingen föranmälan behövs, och det kostar ingenting. Här finns alltid någon från föreningen som hjälp och stöd.

Vår idé med Makerspace-projektet är att öka kulturaktiviteterna i Folkets hus och att samarbeta med andra kulturföreningar. Det är också ett stöd till utbildning, gemenskap och integrering. Just nu handlar det om att lappa, laga, få inspiration, träffa andra, återbruk, lära något nytt. Men detta är bara början. Verksamheten växer, formas och förändras efter de personer som deltar.

Hit kommer du för att utveckla din idé eller helt enkelt skapa något för skapandets skull. Det kan handla om allt från som idag sy och virka till cykelrenovering samt elektronik och programmering. Vi ser t.ex. framför oss ett digitalt center där man kan pyssla med teknik.

Föreningens Makerspace startade sin verksamhet den 2 juli, 2021. Idag ligger verksamheten främst på sy-sticka-återbruk. Alla är välkomna ung som gammal. Här delas verktyg, kunskap och erfarenhet med varandra.


Öppettider
Torsdagar, kl. 16-18.00
Söndagen den 5 december

Vill du veta mer?
Kontakta: Nancy Ressaissi,  0736-761929 nancy.ressaissi@lommafolketshus.se